top of page

Wat zou God hebben getwitterd?
18 februari 2016 - cjp.nl
Tekst en beeld: Tommie Luyben

Even je status updaten, een foto van je lunch op Instagram zetten en je toekomstige wederhelft naar rechts swipen. Vroeger moest je het doen met een brief. Of als je pech had een rooksignaal. Hoe had het eruit gezien als historische grootheden social media hadden gehad?

Social media is niet meer weg te denken uit onze cultuur. Extreem goed gelukte foto’s worden gekroond tot nieuwe profielfoto en Tinder-huwelijken schieten als paddestoelen uit de grond. Beroemdheden posten tsunami's aan selfies online en scoren daarmee ontiegelijk veel likes. Hoeveel volgers zou Elvis Presley hebben gehad? Of een bijbels evenement op Facebook? CJP fantaseerde erop los.

Marie-Antoinette en Lodewijk XVI op Whatsapp

De Weense Marie-Antoinette was een achttiende-eeuwse kinderbruid; ze trouwde op haar veertiende met de Franse troonopvolger Lodewijk XVI. Omdat zijn pa niet veel later overleed, werd het koppel al jong koning en koningin van Frankrijk. Marie-Antoinette bleek niet de meest snuggere persoon ooit en graaide flink uit de staatskas voor bling bling en kekke outfits. C'est pas cool, vond de Franse bevolking.

Elvis Presley op Instagram

Are you hungry tonight? moet de koning van rock-‘n-roll veelvuldig gedacht hebben. Zijn liefde voor muziek was net zo groot als zijn liefde voor eten. Zijn favo ingrediënten waren grote klonten pindakaas, kilo’s bacon en – voor de vitamientjes – bananen. Liefst zo gebakken dat het vet ervan af druipt.  Een snackfoodie avant la lettre.

Beatrix en Claus op Tinder

Tijdens een oud & nieuw-feest ontmoetten Bea en Claus elkaar. Claus kon natuurlijk niet om haar signature hairdo heen. Heden ten dage zou hij haar ook naar rechts hebben geswiped, om erachter te komen wat er onder die helm zat.

Jezus Christus op Facebook

Klaarblijkelijk kon Jezus water in wijn veranderen. Nogal wiedes dat hij zo’n grote berg apostelen om zich heen had; altijd gratis booze!

God op Twitter

Laten we onze grote vriend God erbij nemen, nu we toch in de christelijke sferen zijn. Volgens sommigen schiep hij o.a. de aarde en schudde op het laatste moment nog even de mensheid uit zijn mouw in de vorm van Adam en Eva. Genoeg materiaal om mee te pochen op internet.

bottom of page